7 Ağustos 2008 Perşembe

Bloglarda Kapanıyor

Ülkemizdeki video sitelerindeki kapatmalara zaten alıştık son olarak neden kapatıldığı bile belli olmayan dailymotion. Youtube‘den sonya ülkemizde en çok kullanılan video sitesi olan dailymotion da kapatıldıktan sonra sıra zaten diğer video sitelerine geldi, geldi ama bundan önce bloglarda da ”mahkeme kararıyla erişime engellenmiş” yazılarını görmeye hazırlanmamız iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü sevdiğim İlyas abimin blogu olan mavinefes, açıkgöz erişime engellenen bloglardan sadece bir kaçı. Bunlar dışında incelediğim kadarıyla bir ateist’in yazdığı blog olan Bilim felseve ve din adlı blog da mahkeme kararıyla engellenmiş. Bu blogların içerikleri kimilerine göre doğru kimilerine göre yanlış ama ne olursa olsun ifade özgürlüğünden dolayı bloglar kapatılmamalı. Mavinefes sadece yeni albümleri ziyaretçilerine dinletmek için çalışıyor arada kendi eserlerini de paylaşıyordu. Müzik dinletmek de yasak diyebilirsiniz ama bu yasak uygulansaydı ülkemizde bir çok web site kapatılmalıydı.
Böylece bloglarda da sansür başlamışoldu. Artık bloglarımız ne zaman kapatılacak diye bekleyebiliriz. Tabi bundan öne google engellenmezse …
Kaynak: http://www.burakbudak.com/bloglar-da-kapaniyor

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili blog yazmaya çalışan arkadaşım . Yazımı çalıntı yapman güzel çünkü bu kayda değer bir yazı yazdığımı gösteriyor. Bu yazıyı sen de yazabilirsin bu zor bir şey değil. ama illaki başka yerden alacam diyorsan lütfen yazının altında o yazının asıl kaynağını yani http://www.burakbudak.com/bloglar-da-kapaniyor yazının linkini yerleştir.
temiz bir blog yazman dileğiyle ...