23 Haziran 2008 Pazartesi

Css Nedir?

CSS

Css’in açılımı ile söze başlayalım. Cascading Style Sheets. Biz kısaca konularımız dahilinde Stil Şablon olarak bahsedeceğiz. Gelelim Stil Şablonun varoluş amacına. Sizinde bildiğiniz üzere Html yazım şekli olarak etiket türünde bir yazım dili. Bu yüzden pek fazla özelliklere sahip değil. Bu sahip olamadığı özellikler nedeniyle sayfanın dizaynında bize tam esneklik veremiyor. Css bu amaçla üretilmiş bir dil. Kullanım kolaylığı ve kullanışlılığı ile Html’e eklenmesinden itibaren çoğu web tasarımcısının gözdesi oldu. Çünkü her türlü sayfa dizaynını bize bırakarak müthiş bir esneklik sağlıyor. Ayrıca ileriki konularımızda bahsedeceğimiz üzere bağlantılı stil şablonlar aracılığı ile de birden çok sayfaya etkiyebiliyor. Bu da bize sitenin görünümün değiştirmek istediğimizde elimizdeki onlarca belki de yüzlerce sayfanın kodlarını değiştirmeden sadece css dosyasının değiştirerek bu imkanı sağlıyor.

Stil Şablon’un tarayıcılara eklenmesinden sonra iki versiyonu çıktı. Bunlar Css 1 ve Css 2. Ayrıca bazı konularda MSIE (Internet Explorer) ve NN (Netscape Navigator) tarayıcıları aynı kodları kabul etmiyorlar. Biz derslerimizde her iki tarayıcıda da etkin olan veya etkin olmayıp dizaynı bozmayan (A:hover gibi) Stil Şablon özelliklerini göreceğiz. Şimdi derslerin içeriğinde neler var onları görelim :


1. Stil Şablon çeşitleri :

Css’in en çok beğenilen yönü istendiğinde sadece bir öğeye etkimesi, istendiğinde tüm sayfaya etkimesi, istendiğinde site içindeki tüm html dosyalarına etkimesidir. Bunlar kısaca Stil Şablonun kullanım çeşitleridir.


2. Html etiketleri ile Css :

Bu dersimizde Html’deki font,background gibi çeşitli özelliklerin Stil Şablon tarafından nasıl belirlenebileceğini göreceğiz.


3. Seçiciler (Selectors) :

Kimi zaman Html etiketlerinden fontu hepimiz kullanırız. Örneğin bir sayfa içerisinde font etiketine birden çok görünüm eklemek isteriz. Bu durumda seçiciler imdadımıza yetişir. Bu dersimizde de seçicilerin nasıl kullanıldığını ve yazım kurallarını öğrenceğiz.


4. Genel kullanım şekilleri :

Bu dersimizde ise A (link) etiketinin çeşitli kullanım biçimleri ile birlikte bir Stil Şablonun nasıl kullanırsak işimize daha fazla yarayacağını göreceğiz. Siz buradaki kullanım tarzına göre Css’i kullanırken kendinize nasıl bir yön izleyeceğinize karar vereceksiniz.

Css’in (Stil Şablon) 3 farklı kullanım alanı vardır. Bunlar ;

· Yerel, yani sayfada sadece bir kez,
Yerel stil şablonlar bir html etiketi için özel olarak kullanılırlar.

· Global, yani tüm sayfa için,
Global stil şablonlar sayfadaki tüm html etiketlerinin belirlenen özellikte olması istendiğinde kullanılırlar.

· Bağlantılı, yani birden çok sayfa için,
Bağlantılı stil şablonlar birçok sayfada aynı biçimde olması istendiğinde kullanılırlar.

22 Haziran 2008 Pazar

Turkiye Hirvatistan Maci

Bu maç gerçekten tarihe yazılacak bir maç oldu. İlk yarı 0-0 la bitti. İkinci yarının sonuna kadar ne kadar bastırsakta bir türlü gol atamadık. Maç uzatmalara kaldı. Ve 119. dakkada yediğimiz golle yıkılan taraftarlar artık umutları tükendi. Tam maçtan ayrılırken bitti yenildik derken 122. dakkada hakemin tam bitiş düdüğü ile Semih gol attı. Bu muciza gol herkesin umudunu tekrardan tazeledi. Gerçekten harika bir andı herkesin çoştuğu bir andı. Sonra Beraberlikle biten bu maç penaltılara kaldı. 2 tane şutu dışarıya attılar 1 tanesini de rüştü kurtarınca galibeyetle ayrıldık. Bu işin tadını çıkarmak çok güzel bir şey.. Bende msn nick buldum size vereyim dedim :D Bari bir işe yararım.

' [b][c=0][a=4]C· [/a=#A800004][/c][c=0][a=4] T ü R kİ Y e [/a=#A800004][/c][c=0][a=4] C· [/a=#A800004][/c][/b]
bunu nickinize yapıştırın görün bakim ne olcak.

20 Haziran 2008 Cuma

Ben sezer

Evet Arkadaşlar Bu Blogu açmamdaki sebeb benim arada yazmamdır ben arada yazarım sizlere şimdilik hoşkalın byeee

17 Haziran 2008 Salı

Fatih Terim Basına çok yüklendin ama


turnuvanın hiç bir maçına iyi başlayamadık iyi top yapamadık turnuvanın en kötü maçını oynadık tur atladık ( şansa) havasından geçemiyoruz.
fatih terim ÇOK HAVALISIN biraz ayakların yere bassın biz seni BAŞ TACI yapmasını biliriz de dibe batırmasına da biliriz biz yorumcuyuz.

Firefox 3.0 çıktı

İnternet Explorer'in en büyük rakibi olan firefox 3.0 çıktı. Yeni performansıyla göz almaktadır. Yeri imleri kontrolü v.s gerçekten harika bir program ben kullanıyorum internet explorer'den 5 kat daha hızlı.









FileHippo üzerinden İngilizce sürüme erişmek isteyenler ise bu linki kullanabilirler.

İşte Firefox'un yeni sürümünün ön incelemesini buradan okuyabilirsiniz...

Erdoğan'ın Torunu

Evet bugünkü konularımızdan birisi Erdoğan'ın torunu televizyonlarda ilk kez görüntülenmiş sebebi ise Erdoğanın torununu görmek için geç kalması olarak zannedildi. Heyecanla bekleyen torunu dedesi geldiğinde heyecanla sarıldı:D işte Türkiyedeki haber kaliteleri bu kadar düştü bu da kanıtlarıdır.
(Hürriyet)

16 Haziran 2008 Pazartesi

Limewire indir

limewire indir,limewire 4.16.2 indir,limewore indir,laymwör,linewore,linewora,indir,yükle,hemen indir,en son lime wire indir,ares,mp3 indir,paylaş
LimeWire yardımıyla Müzik, Resim, Video, Program ve Döküman indirebilir ve paylaşabilirsiniz.


LimeWire`ın özellikleri:

* Dosya indirme hızında ciddi artış sağlandı.
* Dosyayı indirdiğiniz kişiyle bağlantı kurabilir onunla chat yapabilirsiniz.
* İndirdiğiniz müzik veya görüntü dosyasını dahili Media playerda oynatabilirsiniz.
* İndirilen dosyaları yarıda bırakabilir, bir sonraki açılışta kaldığınız yerden indirebilirsiniz.
* Bilgisayarın bir şekilde kapanma ihtimaline karşı sonraki açılışta indirdiğiniz dosyaların downloadına devam edebilir kayıp yaşamazsınız.
* Birçok dil desteği bulunmaktadır( Türkçe hariç )
* Arkadaşlarınızla İp bağlantısı kurup(güvenlik duvarınızın izin vermesi gerekir) dosya alışverişinde bulunabilirsiniz.
* Kullanımı kolay ve basit bir arayüze sahiptir.
Programı yükle

limewire kullanıcıları dikkatli olun

Limewire kullanıcıları dikkatli olun. Sebebi ise limewire kullanmak artık bir suç olarak kabul ediliyor. Limewire başka bilgisayardaki dosyaları alıp sizin bilgisyarınıza indiriyor. Bu yüzden yasal olmayan işlerde yapabiliyorsunuz. Mesela mp3 indirdiğiniz zaman sanatçının haklarını ihlal etmiş oluyorsunuz tabi bunları düşünecek ben değil siz :D Ama yapmayan var mı hayır herkes indiriyor bu bir gerçek ama benden söylemesi 500 ytl yi aşkın para cezası var haberiniz ola. Şimdi sizlere limewire yi verim
İndirmek için burdan

Okullar kapandı canımız sıkılıyor napacaz bakalım

okullar kapandı insanın evde canı sıkılıyor zamanda geçmiyorki anasın bea geçsede kurtulsak tekrardan devam etsen şu okula :D vallaha ya sıkıntıdan patlıcaz bana katılan varsa aşağıya yorum yazın yorumlarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.

Tarkan Yeni Albüm Çıkardı

Vay tarkan vay vay anam vay dedin metamorfoz dedin tutmadı şimdi de arada bir diyorsun yeni albümünle sitende yayınlanıyor. Tarkanın ALbümü görmek için tarkan'ın sitesine uğramınız yeterlidir.

Volkan Gitti Bakalım Napacağız

son dakkada volkan ceza alanında yaptığı hareketi( kollere ittiği hareket) bunu gören hakem hiç tereddüt etmeden volkana kırmızı kartı gösterdi. Ve 3 oyuncu hakkımızı da kullandığımız için yedek kaleciği oyuna alamadık kaleye kimin geçeceği konuşuldu. Daha sonra kaleye Tuncay Şanlı oyuncumuz geçti ve Allah'tan yardım diledi. Diğer oyuncular topu kaleye getirmemeye çalıştılar ve bunu yaptılarda. Maç sonucu 3-2 bitti ve bizim gücümüzü de bu sayede görmüş oldular

Volkan kırmızı kart yediği için hırvatistan ile yapılan maçta oyun oynamayacak. Volkan olmadan nasıl oyun olacak zaman gösterecek bakalım :D Rüştü Volkan yerine oynayacak.

2006 podyum güzelleri


































































OF bea ne güzeller ama bunları burda yayınlamın sebebi sizlere de göstermek en güzelleri mona lica bir zamanlar sarışınlar modaydı bunlar sarışın mı onu bilmiyorum ama idare edin artık:D

Dünkü Maceram

Dün kalktım canım sıkıldı eski günleri hatırlamak için bir ateri aldım ve cips ve cola çöktüm bir tusubasa oyunu kattım güzeldi la eski günleri hatırladım ama sonra sıkıldım la:D

arda turanın attığı müthiş gol

Google Adsense

la bu google kazançları niye düşmeye başladı. yükselmesi gerekirken. Google adsense bir reklam şirketidir arkadaşlar. googleye kayıt olma işlemlerini falan her şeyi sizlere anlatacağım. Kayıt olmak için burdan yapabilirsiniz. Şimdi gelelim niye bu google kazançlarını düştüğüne ben daha hala tam olarak anlamış değilim niye düştüğünü ama sizlerle bildiklerimi paylaşacağım. Aslında bu google denen şirket türk sitelerine yeteri kadar değer vermiyor bunu kınıyorum. Eskiden 1 tıka 5$verirken şimdi 20 tıka anca 1$ vermektedir. Bu mudur adelet sizce. İngilizce bir sitenin içine reklamları atıyorum 1 tık olarak diğer türk sitelerinden daha fazla alıyorum. Sebeb türk başına düşen milli gelir ve abuk subuk telefon reklamları adelete bak bea Google bize yeteri kadar değer vermiyorsun alacağın olsun.

Türkiye çek cumhuriyeti maçı golleri

La türkiye sen ne ettin. Yendin çek rusyayı son dakkaya kadar heyecelandırdın ama yine de olsun ibze bu çoşkuyu yaşattın. Neyse saolasın. En iyi oyuncular bence Arda ve Hamitti. Emre'de iyidi ama FB transferlerinden sonra ondan pek fazla hoşlanmıyorum. Volkan'a da yazık oldu kırmızı kartı yedi napalım artık rüştü ile idare edeceğiz: Maç görüntülerini izlemek için


1.Gol - Arda
2. Gol Nihat
3. Gol Nihat nefis golü

izlemek için tıkla

Yaşam Kalitem

Burda yaşam kalitemizi konuşalım günlük olarak sizlerle günlük yazağım yaşam kalitem nasılmış göreceğiz gündelik konulara ayak basacağız kaliteliyiz biz hayat tabi ki bok gibi bir yaşam önce onu söyleyim de şaşırmayın :D Sonra vay anam vay demeyin ulan benim hayatım aslında süper de bazılarına göre anlamsız geliyor niye bende bilmiyorum. Burda sizinle güncel konulara ayak basacaz. ulan dedim ki bari günlüğe yazıyoruz oraya yazacağıma yazıları buraya yazağım bari sizde okuyun benim hayatımı da gülüp eğlenin geçin diye bu blogu açtım. Hakkaten Süper ya şimdi önceki siteleri sizlere takdim edim benim sitem frmgenc.org ve htmlkodcular.tr.gg de vardır. Tabi buraları bu niyetle açmadım