30 Eylül 2008 Salı

Bugun bir açık yakaladım smf açığı

Bugün hack girişimlerinden birine daha tanık oldum. Aslında ben hacki sevmem hack yapmam. Ama arkadaş dedi senin yural.net'te exploit açığı var dedi bende dalga mı geçiyorsun dedin. Hayır dedi. o zaman bende hackle dedim ve siteye girdi benim şifremi değiştirdi. Ve kendisi admin oldu artık istediğini yapabiliyordu. Sonra basit araştırmalardan sonra bende buldum video da çektim. İsteyene atabilirim. İletişim için sezer_aslan_02@hotmail.com The JOhNOson

29 Eylül 2008 Pazartesi

yarin bayram



Bayramın çoşkusu herkesi şimdiden sarmış durumda. Herkes oruçlu gezdi sabretti şimdi mükafatını bu bayramda alacak insanlar keyfince yiyip içebilecek. Çoğumuz bu bayrama şeker bayramı diyoruz. Sebebi ise şeker tadında geçmesidir. Bayramlar insanlar yakınlaşması kaynaşması için kurulmuştur. Bayramlarımızın değerlerini bilelim. Çünkü hiç bir müslüman olmayan diğer ülkelerde böyle bayramlara rastlamamız imkansız.

internet yararlı mı zararlı mı?

İnternet yararlı mı zararlı mı olduğu daha hala bilinmiyor. Aslında zararlı olduğu kanısındılar ama yararlı yanıda oldukça yüksek öncelikle yararlı yanlarından bahsetmek istiyorum.
1) Gündelik işlerinizi çok kısa bir sürede yerine getirebiliyorsunuz ( haber okuma, konu hakkında bilgi sahibi olma, vs daha bir çok şey)
2)İletişim olağan şekilde indirgenmiş durumda. Çünkü Türkiye gibi bir yerde cep telefonları ve sabit telefonla bir yeri aramaya kalksan en az 15 kontörün gideceği bir gerçek olduğunu düşünürsek kontörün bir dakikası 20 kuruştan hesaplarsak aylık 90 YTl yapar bu da tek kişi anlamına gelmektedir. Hakkattan çok fazla bir değer. Ama bunu biz internetten günde 10 larca kişiyle görüşürek 30 YTL civarında ve hızlı bir şekilde yapabiliyoruz.
3) Basit olarak zaman geçirme yeri olarakda kabul edilmektedir.
4) Daha belki vardır şimdilik yazacağım bu kadar.

Şimdi geçelim internetin zararları
1) Günde 2 saatten fazla oturulduğu takdirde gözlerde bozulmaya sebeb verebiliyor.
2) İnternet bağımlılık yapar.
3) İnternet kişinin sosyal çevresiyle olan iletişimi düşürür ve kendi kapalı bir ortama boğar ve sürekli çevresini ihmal etmeye başlar arkadaşları azalmaya başlar kişi günden günden psikolojik olarak bunalıma girmeye başlar.
4) Beyin hücrelerinde azalma görülebilir.
5) Eğer öğrenciyseniz okul derslerinizde büyük etkiye sebeb verebilir.
6) Bilgisayarın başında oturmaktan abur cuburu fazla atarsanız vücut kilo almaya başlar ve şişmanlaşırsınız.
7) Psikolojik rahatsızlıklardan dolayı vücudunuzda bilinmeyen rahatsızlıklar oluşabilir.
8) Sürekli oturmaktan belde kamburluk yaratır.
9) Duruş bozukluğu yapar.
10) Kollarda uyuşma görülebilir.
11) Hafıza geriliği yapabilir.


Görüldüğü gibi internetin zararları daha fazla gibi ama zararlı olduğunu bile bile yapıyoruz. Bende bilgisayar başında günde belki 4 saat civarı oturuyorum. Ama internetten bir şey öğreneceğim zaman mutlaka saatler boyunca başından kalkmam. Mesela bir ara script yazıyordum 48 saat bilgisayarında başında oturdum ne kadar tepki olsada oturdum ama sonunda bende başardım ve scripti yazdım. Şİmdi artık bunun bilincindeyim ve fazla oturmuyorum.

Rekor mu yaptım ne:D?

Google adsense dün baktığımda 80 dolar civarıydı bugün baktığımda 100 dolar olmuştu. İşte bu da bizim işimiz neyse ekimin sonunda Allahın izniyle 100 dolar cepte gidip n73 alcam. Yakında yeni projelere çalışıyorum. Zaten artık emeklilik yaşıda 65 e vurdu. Valla ben 65 yaşına kadar çalışamam. Anca belki pcde oturrum bir şeyler yaparım işte böyle kazanırım. Arkadaşlar ayda 2 milyardan fazla kazanıyor okul olmasa bende kazanırım şimdi sizlere görüntü ekranı vercem.

Cix takılım dedim




cix mix nedir bilmezdik neyse şimdi öğrendik. Sonra gittim bir güneş gözlüğü aldım. Takdım gözüme biraz da top sakal bıraktım. Al sana cix:D

Emoymuş

Bir ara internette takılırken emo bir kız arkadaş buldum. Kızı pek beğendiğim söylenmez çünkü ne olduğu belli değildi. Bakıyorum kızın tipe gözler siyah saçlar siyah manyak manyak tip yapmış. Dedim saçlarını niye böyle boyuyorsun. Dedi ki ben emoyum. Allah allah kardeş emo ne demek diye sordum. Emo rock takılanlar saçlarını böyle garip garip yapan kızlara verilen admış. Bende öğreneli pek fazla olmadı. Yani nedir bu emo anlayışı çözemedim. Çok saçma geliyor bence. Kendin gibi olsan hiç olmazsa mide bulandırmıyor. Kendilerini şekilden şekile sokuyorlar. Ne idiğü bilinmez insanlar oluyorlar.

Şu tipe bak ıyyyyyyy:)

Kendimce yaptığım basit avatarlar



Arkadaşlarla konuşurken arkadaş bana bir avatar yap dedi benim photoshopta biraz iyidir biliyor musunuz? Bu sebebden dolayı başladım. Photoshopta yapmaya ver allah font bul efekt ekle falan sonunda istediğim sonuca ulaştım ve yaptım işte benim yaptığım avatar isteyene psd sini atabilirim. Psd demişken photoshop'ta yapmış olduğum kayıtlı dosya anlamına gelmektedir.